Výrobcovia plechových strešných krytín a ich produkty
21. mája 2019

Plechová strešná krytina sa vyznačuje vysokou kvalitou a cenou, ktorá je pre väčšinu ľudí prijateľná. Tieto atribúty ju radia medzi najžiadanejšie materiály na zastrešenie dostupné na trhu. Je k dispozícii vo veľkom výbere farieb, vrátane matného a lesklého povrchu, a rôznych hrúbok, čo z nej robí ideálny výber pre priemyselné aj rodinné stavby. Jednou z jej najvýraznejších výhod je jej nízka váha, ktorá je približne 4,5 kg na meter štvorcový. Na slovenskom trhu existuje niekoľko výrobcov plechovej strešnej krytiny, a teraz sa pozrieme na ich aktuálnu ponuku.

Firma Blachotrapez

využíva oceľ svetového lídra na trhu, nemeckú spoločnosť ThyssenKrupp Steel Europe, a ďalších známych výrobcov na výrobu svojej plechovej škridlovej krytiny, ktorá je k dispozícii vo viac ako 10 farbách. Produkt German Simetric je vyrábaný z najkvalitnejších materiálov a je veľmi odolný voči poškodeniu, korózii a špine. Tento typ krytiny má moderný a atraktívny vzhľad a je jednoduchý na montáž. Produkt Tysenia je jednomodulová krytina s minimalistickým vzhľadom, ktorý je zvýraznený trojitým pretlačením a nízkym profilom. Kingas je elegantná krytina s jemným vlnitým vzorom.

Spoločnosť Lindab

je popredným výrobcom systémov z tenkostenných oceľových plechov v Škandinávii a na Slovensku. Ich produkty sú vyrobené z vysoko kvalitného oceľového plechu s farebnou povrchovou úpravou a profiláciou do tvaru klasických skladaných škridlí. Krytina Lindab Roca má aluzinkovú galvanickú úpravu a povrchovú vrstvu z kameninového granulátu. Krytina Lindab Rova má nezameniteľný profil vĺn a je k dispozícii aj v variantoch s falcovanou krytinou a zámkovým systémom Lindab Goodlock.

Firma Maslen

vyrába plechovú krytinu GAPA a hliníkovú strešnú krytinu AluGAPA, ktoré sú vhodné pre ľahké strešné plášte. Krytina Škridplech má vzhľad klasických pálených krytín a je vhodná pre rekonštrukciu domov a modernú architektúru. Moderná krytina Symetra má masívnejší vzhľad a je k dispozícii aj s fóliou Dripstop, ktorá zlepšuje jej vlastnosti.

Spoločnosť Ruukki

ponúka oceľové strechy s povrchovou úpravou GreenCoat na báze biotechnológie, ktoré sú známe svojou vysokou kvalitou, odolnosťou a udržateľnosťou. Krytina Classic má tradičný vzhľad falcovanej krytiny s moderným spracovaním. Krytina Hyygge má jednoduchý a elegantný dizajn.

Rodinná firma Prefa

vyrába hliníkové strešné systémy s extrémne dlhou životnosťou a odolnosťou proti poveternostným vplyvom. Krytina Prefalz je známa svojou poddajnosťou a dlhou životnosťou bez hrdzavenia. Krytina Falzonal je dostupná v rôznych farbách a typoch povrchovej úpravy.

Produkty značky Precit

sú ľahké a odolné krytiny vhodné pre rekonštrukciu striech. Sú známe svojou dlhou životnosťou, odolnosťou proti poveternostným vplyvom a nízkymi obstarávacími nákladmi.

Každá z týchto plechových strešných krytín spĺňa vysoké estetické, funkčné a technické požiadavky na zastrešovací materiál. Sú zárukou kvality, dlhej životnosti a vysokej odolnosti, a sú navrhnuté tak, aby poskytovali atraktívny vzhľad.